Slik tar du bedre bilder/video


I likhet med de fleste, elsker vi bilder og videosnutter. Det er enkelt i dag og bare kaste seg over kamera eller mobil og sette igang.
Har du ergret deg hvor urolig bildene i et videoklipp blir? Har det noe med alderen å gjøre? Nei, så enkel er ikke forklaringen. Her er løsningen.
Jeg lager en DOLLY/SLIDER.
Jeg har lett etter billige hjul til rulleskøyter, men det er ikke så lett å finne. Biltema derimot hadde salg på komplette rulleskøyter til kr.99,- og da slo jeg til.
Kr.99,- for 8 hjul m/doble kulelager, det er ikke verst. Nå ruller de på 2 aluminiumsrør, rolig og støtt. VOGGA er laget i FOREKS plate.
Her er kameraet er festet, og det kan skyves med håndkraft, eller som jeg har vist med en giret motor. En liten line trekker vogga i den hastigheten du ønsker.
Hastigheten stilles på potmeteret i en liten hjemmelaget regulator (LM 317). Slideren er liten, men nye lengre rør er på gang.
DOLLYEN kan snues og kan rulle på et flatt jevnt underlag. Har laget en stang som er leddet som jeg lett kan skyve eller trekke i.
Med to kamerastativer løftes SLIDEREN opp i den høyden som trengs. Videoklippet blir så rolig at selv en kameramann/kvinne i NRK får hakaslepp...
Prøv du også, det blir demo på medlemsmøtet VMBK i februar 2017...